Blog

Cristiano Ronaldo gaat tekeer tegen Chinese scheidsrechter Fu Ming nadat hij niet scoort bij debuut in AFC Champions League

Cristiano Ronaldo maakte op 23 augustus zijn debuut in de AFC Champions League en in een play-offwedstrijd van de AFC Champions League versloeg Riyadh Victory, onder leiding van de topscorer aller tijden van de Champions League, thuis Dubai National uit de Verenigde Arabische Emiraten met een 4-2 overwinning. Riyadh Victory werd door Dubai National op het randje van de afgang gebracht, maar wist zich toch te verzekeren van een plaats in de groepsfase van de AFC Champions League.Ronaldo Voetbalshirt

Riyadh Victory verzuimde drie dubieuze strafschoppen toe te kennen in de eerste helft, waarbij aanvoerder Cristiano Ronaldo zowel tijdens als na de eerste helft snauwde naar de Chinese scheidsrechter Fu Ming. De eerste keer was toen Ronaldo de bal droeg in het strafschopgebied en neerging met twee verdedigers tegen zich aangedrukt. De duidelijkste keer was in de blessuretijd van de eerste helft, toen Ronaldo’s haakse schot van binnen het strafschopgebied tegen de opgeheven arm van linksback Said stuiterde en van de lijn verdween. Ronaldo sloeg met zijn arm om een handsbal aan te geven, maar Fu Ming kende geen strafschop toe en gaf alleen een hoekschop. Ronaldo werd vervolgens neergehaald in het strafschopgebied, Fu Ming kende nog steeds geen strafschop toe, Ronaldo was geëmotioneerd en snelde naar Fu Ming om zijn ongenoegen te uiten.

Aan het einde van de eerste helft wees Ronaldo naar zijn ogen en gromde opnieuw naar Fu Ming voordat hij het veld verliet. Na Ronaldo’s twee tirades tegen Fu Ming kwam de oude speler van Guangzhou Evergrande, Talisca, naar Fu Ming voor de scheidsrechter en legde rustig uit aan de scheidsrechter. Ronaldo scoorde deze wedstrijd niet, Talisca werd de belangrijkste man van de wedstrijd.

Slechts 11 minuten na de aftrap opende Brozovic een hoekschop, een kopbal van Talisker zorgde ervoor dat Riyad de leiding nam. In de 18e minuut zette Hoffenheim-veteraan Daboul de bal voor en UAE-international Al Hassani maakte gelijk. Al Hassani verdubbelde de voorsprong voor Dubai National vlak na het begin van de tweede helft. Pas in de 88e minuut maakte Riyadh Victory-rechtsback Hanaam er met een kopbal 2-2 van en in de vijfde minuut van de blessuretijd zette Talisker Riyadh Victory weer op voorsprong met een kopbal. Twee minuten later kopte Brozovic de voorzet van Cristiano Ronaldo vanaf de rechterkant van het veld binnen, waardoor Riyad de overwinning binnenhaalde.

Op 23 augustus kondigde Riyadh Victory FC ook officieel de komst aan van de 28-jarige Portugese middenvelder Otávio van de Portugese Premier League-giganten Porto. Zijn transfersom van €60 miljoen was de hoogste ooit voor een speler die door Porto werd verkocht, ondanks zijn transferwaarde van slechts €35 miljoen. Otávio speelde twee keer als invaller voor Portugal in twee Euro-kwalificatiewedstrijden in juni, terwijl Portugal-aanvoerder Cristiano Ronaldo de volledige wedstrijd speelde.

Na Riyadh Crescent en Jeddah National werd Riyadh Victory het derde team in de Saudische Premier League dat deze zomer meer dan 100 miljoen euro investeerde in versterkingen, met een totale transfersom van 137,6 miljoen euro voor de vijf nieuwe aanwinsten, Otavio, Mane, Fofana, Brozovic en Teles. Riyadh Victory kan een luxueuze combinatie vormen met centrumspits Ronaldo, kopman Ottavio, vleugelspelers Mane en Talisca, en tweevoudig backs Brozovic en Fofana. Riyadh Victory zal voor het sluiten van de transferwindow ook een centrale verdediger aantrekken. De Spaanse international Laporte van Manchester City staat op het punt om zich bij Riyadh Victory aan te sluiten.voetbaltenue kind