Blog

Manchester United videre til ottendedelsfinalen i FA Cuppen efter hård kamp

Manchester United slog Nottingham Forest 1-0 i FA Cup-kvartfinalen med Casemiros vindende hovedstød og gik dermed videre til næste runde. Modstanderen i næste runde af kvartfinalen bliver Liverpool, hvilket ikke er godt nyt for De Røde Djævle.

I denne kamp fortsatte Manchester United deres velkendte rutine fra begyndelsen af sæsonen. Med Luke Shaw og Malacia ude med skader sendte det rødklædte Manchester United Amrabat til at starte på venstrebacken, den samme almindelige opstilling under holdets venstreback-tørke i starten af sæsonen. I midterforsvaret var makkerskabet mellem Varane og Lindelöf også en almindelig opstilling i starten af sæsonen, men ingen af dem udmærkede sig fremadrettet. På midtbanen er det en kombination af Casemiro, McTominay og Fernandez , hvor Anthony er tilbage i startopstillingen og spiller på samme måde som før.

Det var dybest set en gentagelse af kampene i starten af sæsonen i Manchester League: en angrebslinje, der ikke kunne komme ind i boksen, og en midtbane, der ikke kunne reagere effektivt på modstandernes kontrapres. Uden Luke Shaw var Manchester Uniteds angreb i venstre side livløst; uden Maguire eller Lisandros tacklinger var Manchester Uniteds midterforsvar ufarligt; og uden Sanchos gennembrud i højre side var Manchester Uniteds angreb i højre side uinspirerende.

Berøringsstatistikken i slutningen af første halvleg er et bevis på dette, Elanga, Onyewe, Williams, Origi og McTominay er de spillere med flest berøringer i straffesparksfeltet, hvoraf de fire første er Nottingham Forest-spillere, mens kun McTominay rørte bolden fire gange i straffesparksfeltet, hvilket betyder, at Manchester United næsten ikke har nogen chancer for at komme ind i straffesparksfeltet.

En af hovedårsagerne til den manglende angrebslyst var, at Manchester Uniteds angreb kun var i stand til at stole på indlæg fra fløjene. I første halvleg kom 45% af Uniteds angreb fra venstre side, 42% fra højre side og kun 13% fra midten. Vi så ofte Varane kontrollere bolden i venstre side af banen, men han kunne ikke finde plads til at bevæge sig fremad og var nødt til at spille bolden langt til Sancho i venstre side af banen, hvilket gjorde det nemt for Nottingham Forest at forsvare sig: Hold fast i Casemiro og Fernandez, og hold øje med Manchester Uniteds offensive fløje.

Amrabat modtog bolden og hjalp Casemiro ud til ingen nytte, men satte i stedet Varane under større pres på venstre midtbane, og Nottingham Forest havde flere målchancer i venstre side af Manchester United-forsvaret.

Rashford, som bar Manchester United trøje nr. 10, rørte næsten ikke bolden i de første 30 minutter og havde kun én vellykket konfrontation i første halvleg, før han til sidst faldt tilbage til venstre for at tage føringen, hvilket igen trængte Sancho, Fernandes og Fred ud, som endda blev en af de mest truende angrebsspillere for Manchester United i første halvleg.

Temhags justeringer i pausen var interessante, da han ikke kunne komme ind i boksen, så han lod Fernandez og Casemiro skyde uden for boksen, Anthony slog et indlæg, som McTominay mødte i boksen og skar tilbage, Sancho brød igennem og slog et indlæg ind foran boksen.

Var dette ikke en almindelig angrebsformel, der blev brugt i den tidlige del af Manchester League-sæsonen? Hvis du ikke kan få et skud i kassen, så skab chancer på lang afstand til Casemiro og Fernandez. I anden halvleg var Manchester Uniteds afleveringer og løb meget mere fornuftige, og de fortjente et mål, bortset fra et par forhastede skud.

I anden halvleg holdt Amrabat op med at presse fremad, og Manchester Uniteds bolde bagud var mere fornuftige. Amrabat skal stadig have ros for at få bolden ud af bagrummet, og et par afleveringer var meget fornuftige. Hans problem er hans manglende erfaring i spillet og manglende forståelse med sine holdkammerater. Med et par kampe mere under bæltet, ville han måske have klikket lidt mere.

Det er værd at nævne, at af alle Manchester Uniteds nuværende fløjspillere er det kun Dalot, der har evnen til at spille nedadgående afleveringer. Begge hans nedadgående afleveringer i første halvleg skabte gode hovedstød til McTominay EM 2020 Trøjer , og to af disse hovedstød var blandt Manchester Uniteds tre bedste chancer i første halvleg.

Mærkeligt nok, uden Eriksen, kunne Manchester United ikke komme ind i boksen. Uden Luke Shaw og Lisandro er Manchester Uniteds evne til at klare et højt pres faldet endnu et hak. Ten Hag er nødt til at indse disse problemer og foretage justeringer så hurtigt som muligt, ellers bliver det svært at komme langt med bare held.